Vasarą ypač svarbi tinkama PAVIRŠIŲ IR RANKŲ HIGIENA

Besidžiaugiant vasaros lepinama šiluma, nepamirškime, kai aplinkos temperatūra didesnė nei 10°C, ligas sukeliančios bakterijos gali sparčiau daugintis. Dėl šių priežasčių padidėja žarnyno ligų ir infekcijų tikimybė. Užsikrėsti užkrečiamųjų ligų sukėlėjais galima įvairiais būdais. Dažna plintančių infekcinių ligų protrūkių priežastis yra netinkamas šiluminis maisto paruošimas, jo laikymas, kryžminė tarša, asmens higienos stoka, netinkamas maisto tvarkymo inventoriaus, indų plovimas bei aplinkos dezinfekcija. 

Palaikykite tinkamą rankų bei darbinių paviršių higieną ir užkirskite kelią mikroorganizmų plitimui.

R E K O M E N D U O J A M E

  • Tinkamai prižiūrėti maisto ruošimo inventorių ir paviršius;
  • Reguliariai plauti ir dezinfekuoti rankas;
  • Sausinimui naudoti tik vienkartinius rankšluosčius.

Ranku higiena
Ieškokite dezinfekavimo priemonių čia https://www.manjana.lt/dezinfekcija/0/20/

2018-06-20

Visos naujienos